Styret i 2017:

Sekretær: Johannes J. Vaag

Kasserer: Halvor Flatekval

Styremedlem: Arvid Gjengstø

Årsmøtet ble holdt 16. februar, og på Trollheimsporten ligger det en uttalelse fra møtet som du finner under denne linken.

Årsmeldingen for 2016 finner du her.

AKTIVITETER I 2017

12. og 13. mai kl. 10.00 – 16.00:  Dugnad på Krigsminnesamlinga.
Arbeidet blir, om været blir bra, maling av uthus.
Montering av nytt våpenskap, montering av hyller.
Ellers rydding ute og inne. Damene vil vaske.
Håper på to fine dugnadsdager.

20. mai kl. 12.00 – 16.00:  Åpen dag ved krigsminnesamlinga.

02. juni:  Omvisning på Krigsminnesamlinga for niende klasse på ungdomsskolen. Instruktører er Olav Jostein Holten og Kristian Henden.

01. juli:  Øramartnaden.

Medio desember:  Forsvarets julegudstjeneste i Nidarosdomen.
Nærmere informasjon om dette vil komme på et senere tidspunkt.

Til høsten vil styret arbeide med et åpent temamøte.

Styremøte

Fredag 21. april 2017 var det styremøte i INF. Referat fra møtet finner du under denne linken.

TYSKLANDSBRIGADEVETERANER

Indre Nordmøre Forsvarsforening (INF) vil være behjelpelig med at alle veteraner som var i en av brigadene i Tyskland skal få medalje for tjeneste i internasjonale operasjoner.
Dette er lenge siden, og mange har gått bort, men vi vet også at mange fortsatt lever og nå kan få den heder de fortjener.
Vi må ha fullt navn, fødselsdato og år, adresse, telefonnr. samt nr. på tysklandsbrigaden de var med i.
Ring eller skriv til Olav Jostein Holten, tlf. 465 16 449, adresse 6644 Bæverfjord.
PS. Pr. 15. mars 2017 har vi funnet fram til 5 kandidater i nærområdet.

presidentskap-lm

PRESIDENTEN I NORGES FORSVARSFORENING LARS MYRAUNE VAR I SURNADAL MANDAG 14.11.2016

Han holdt foredrag om dagens sikkerhetssituasjon, om hybridkrig, og cyberforsvar/ krig.
Først på dagen var han på Surnadal videregående skole i 2 skoletimer. Trollheimsporten har en artikkel om det besøket, som du kan lese om du klikker her.

Om kvelden var han å treffe i Surnadal kulturhus med foredraget.
Todalen.no var tilstede, og du kan lese artikkelen deres om du klikker her.

Det er første gang INF forsøker denne måten å orientere om det som skjer rundt oss på forsvarssiden, og styret vil arbeide for å få til et åpent temamøte igjen til høsten 2017.

Indre Nordmøre Forsvarsforening  har prosjekt i gang i gammel tid og ny tid.

Sammen med Sjur Fedje fra Romsdal Forsvarsforening har vi igangsatt registrering av krigsminner fra andre verdenskrig. Dette er nå kulturminner.
Dette vil ikke gå fort, da registreringa er omfattende, og det hele er på frivillig basis.

Når det gjelder ny tid viser vi til omtalen fra Lars Myraune sitt besøk litt høyere opp på siden, der vi bl.a. fikk høre om Cyberforsvaret.
Det er første gang INF forsøker denne måten å orientere om det som skjer rundt oss på forsvarssiden.

Det ble holdt styremøte den 7. november 2016, og protokoll fra møtet finner du her.

INF er medlem av Todalen.no og Trollheimsporten

ELDRE STOFF:

Holten fikk kongens sølv

Torsdag 9. oktober 2014 ble foreningens formann Olav Jostein Holten tildelt Kongens fortjenestemedalje i sølv.
Vi andre i foreningen gratulerer med velfortjent heder.
Se omfattende reportasje fra tildelingen på Trollheimsporten. Klikk her

Festmiddag på Hammerstuene

Den 20.10. 2012 arrangerte INF festmiddag på Hammerstuene, Surnadalsøra i anledning sitt 30 – årsjubileum.
Bilder fra arrangementet finner du om du klikker her.

Om James Musters

James Musters er eit namn mange kjenner til på indre Nordmøre. Han var aktiv motstandsmann under siste verdenskrig, og var med på å få etablert Linge-kompaniet.

Musters trødde sine barnesko i Surnadal, og var eigar av fjellgarden Vaulen inne på Nordmarka – fram til han døde i 1948, – knappe 47 år gammel. No er det laga film om Vaulen og Musters, ein film som er delt opp i 4 kapittel som samla er 52 minutter.

Som ein kuriositet kan du sjå ein kortversjon på 7-8 min. som kjem fram under hurtigmenyen som kjem fram omtrent midt på sida under denne linken