Indre Nordmøre Forsvarsforening

Sekretær: Johannes J. Vaag

Kasserer: Halvor Flatekval

Styremedlem: Arvid Gjengstø

Årsmøtet ble holdt 16. februar, og på Trollheimsporten ligger det en uttalelse fra møtet som du finner under denne linken.

Årsmeldingen for 2016 finner du her.

AKTIVITETER I 2017

Medio desember:  Forsvarets julegudstjeneste i Nidarosdomen.
Nærmere informasjon om dette vil komme på et senere tidspunkt.

Til høsten vil styret arbeide med et åpent temamøte.

TYSKLANDSBRIGADEVETERANER HAR FÅTT SINE VELFORTJENTE MEDALJER

Tidligere i år etterlyste INF veteraner fra tysklandsbrigadene, da det skulle deles ut medaljer for tjeneste i internasjonale operasjoner.
Tirsdag 19.09. ble medaljeutdelingen gjennomført på kantina ved Surnadal sjukeheim, og ved Liatun omsorgsboliger på Liabø i Halsa.
Tidens Krav har omtale fra begge markeringene, som du finner under denne linken.

Trollheimsporten har reportasje fra markeringen i Surnadal, som du finner her.
Todalen.no har også omtale fra utdelingen i Surnadal, under denne linken.

INF har sendt innlegg til pressen.

Skrivet, som omhandler vårt syn på framtidas forsvar, finner du under denne linken.

Styremøte

Fredag 21. april 2017 var det styremøte i INF. Referat fra møtet finner du under denne linken.

TYSKLANDSBRIGADEVETERANER

Indre Nordmøre Forsvarsforening (INF) vil være behjelpelig med at alle veteraner som var i en av brigadene i Tyskland skal få medalje for tjeneste i internasjonale operasjoner.

Dette er lenge siden, og mange har gått bort, men vi vet også at mange fortsatt lever og nå kan få den heder de fortjener.
Vi må ha fullt navn, fødselsdato og år, adresse, telefonnr. samt nr. på tysklandsbrigaden de var med i.
Ring eller skriv til Olav Jostein Holten, tlf. 465 16 449, adresse 6644 Bæverfjord.
PS. Pr. 15. mars 2017 har vi funnet fram til 5 kandidater i nærområdet.

ARKIV

Innlegg fra 2016 finner du under denne linken.

INF er medlem av Todalen.no og Trollheimsporten

ELDRE STOFF:

Holten fikk kongens sølv

Torsdag 9. oktober 2014 ble foreningens formann Olav Jostein Holten tildelt Kongens fortjenestemedalje i sølv.
Vi andre i foreningen gratulerer med velfortjent heder.
Se omfattende reportasje fra tildelingen på Trollheimsporten. Klikk her

Festmiddag på Hammerstuene

Den 20.10. 2012 arrangerte INF festmiddag på Hammerstuene, Surnadalsøra i anledning sitt 30 – årsjubileum.
Bilder fra arrangementet finner du om du klikker her.

Om James Musters

James Musters er eit namn mange kjenner til på indre Nordmøre. Han var aktiv motstandsmann under siste verdenskrig, og var med på å få etablert Linge-kompaniet.

Musters trødde sine barnesko i Surnadal, og var eigar av fjellgarden Vaulen inne på Nordmarka – fram til han døde i 1948, – knappe 47 år gammel. No er det laga film om Vaulen og Musters, ein film som er delt opp i 4 kapittel som samla er 52 minutter.

Som ein kuriositet kan du sjå ein kortversjon på 7-8 min. som kjem fram under hurtigmenyen som kjem fram omtrent midt på sida under denne linken

2017-09-20T20:49:16+00:00