Ukrainas forsvarsminister hevder de prorussiske opprørerne med støtte fra Russland har en væpnet styrke på 40.000 mann, like stor som en mellomstor europeisk stat.

Forsvarsminister Stepan Poltorak sier videre at opprørsstyrken også har over 550 stridsvogner og et stort og variert våpenarsenal, som han mer enn antyder kommer fra Russland.

– Den samlede størrelsen på russiske styrker og ulovlige væpnede grupperinger i Øst-Ukraina er nå på 42.500 mann, sa Poltorak til en gruppe politikere fra flere NATO-land som var på besøk i Ukraina mandag.

– Det antall våpen de besitter, er etter hva vi erfarer, tilstrekkelig for å utstyre forsvarsstyrken til en mellomstor europeisk stat, sa Poltorak videre.

Samtidig opplyser den ukrainske presidenten Petro Porosjenko at den ukrainske hæren nå har 50.000 soldater under sin kommando, en tidobling siden konflikten startet i april i fjor. Russland har hele tiden hardnakket hevdet at Moskva verken støtter separatistene med utstyr eller penger eller har sendt soldater inn på ukrainsk territorium (NTB)..