Ved 10-tiden i dag annonserte forsvarsminister Odd Roger Enoksen at han ville gå av etter et forhold han hadde med en ung pike tilbake i 2005.

Relasjonen startet etter at pikens skoleklasse hadde besøkt Stortinget. Senere har den den gang 18 år gamle kvinnen uttrykt at hun mener Enoksen utnyttet hennes sårbarhet.

BURDE HA SAGT FRA
På en pressekonferanse som ble gjennomført kl. 11.30 i dag sa statsminister Jonas Gahr Støre at Enoksen burde ha opplyst ham om forholdet med kvinnen da han fikk tilbud om å bli statsråd.

– Det ligger grundige prosesser til grunn for utnevnelsen av en statsråd, og hvis man ikke opplyser om alle forhold, så vil det kunne få konsekvenser, sier statsminister Støre.  Her har ikke Enoksen gitt forpliktende og ærlige svar i forkant, sa Støre videre. Han mener Enoksen har vist dårlig dømmekraft.

Støre uttrykte ellers anerkjennelse for den jobben Enoksen har gjort som forsvarsminister. Vi skal sørge for at det kommer en ny forsvarsminister på plass så snart som mulig, sa han.

BEKLAGER
– Jeg vil beklage til dem jeg har såret. Jeg har gjort flere dårlige valg og vurderinger, og vil gi en uforbeholden unnskyldning for at mine handlinger har gjort livet vanskeligere for andre, sier Enoksen til NTB.

SKAMMET SEG
– Jeg har båret på dette i så mange år og skammet meg sånn. Det er ikke riktig at jeg skal bære på det, når han brukte makten sin og sin posisjon til å få det han ville. Det skulle han ikke gjort, og jeg skulle ønske han tok ansvar, sier kvinnen til VG.

«ALDRI NOE MAKTFORHOLD»
– Ja, jeg var eldre enn henne. Ja, jeg var stortingsrepresentant først og så statsråd. Men jeg hadde aldri noe maktforhold over henne som gjorde at hun ikke kunne gått og avsluttet når som helst hvis hun følte det ubehagelig. Jeg hadde aldri noe pressmiddel overfor henne og prøvde aldri med noe press, sier Enoksen til avisen.