Norges Forsvarsforening er godt representert under Arendalsuka som starter mandag 13. august. Allerede første dagen gjennomfører Forsvarsforeningen et møte med sentrale politikere, under tittelen “Er det bare prat det politikerne sier om Forsvaret?”. Tirsdag er det videre duket for et møte med den nye sjefen for Heimevernet, og hele uken er Arendal Forsvarsforening representert med stand sammen med en rekke andre foreninger.

– Vi anser Arendalsuka for å være en viktig politisk begivenhet, sier tidligere stortingsmann, general og president i Norges Forsvarsforening, Lars Myraune. – Vi starter med å stille spørsmål om hva de forskjellige politiske partiene har gjort for å styrke Forsvaret de senere årene, sier han.

– Aller viktigst nå er at de endringer som blir foreslått blir finansiert. Slik er det dessverre ikke i dag. Videre er det viktig at politikerne holder sine løfter om å bruke to prosent av brutto nasjonalprodukt på Forsvaret. Dette er saker vi vil fremme under Arendalsuka og ellers. Vi er i den forbindelse interessert i å få frem hva som er realiteten når partiene sier at de støtter Forsvaret.

Myraune ser frem til debattmøtet mandag med forsvarsminister Frank Bakke-Jensen (H), stortingsrepresentant Liv Signe Navarsete (Sp), tidligere utenriksminister og forsvarsminister Espen Barth Eide (Ap) og stortingsrepresentant Christian Tybring-Gjedde (FrP). Denne interessante debatten går av stabelen mandag 13. august 2018 klokken 11.00 – 13.00 i restaurant Madam Reiersen. Invitasjon finner du på Facebook og på Arendalsuka.no.

Tirsdag 14. august møter vi den nye sjefen for Heimevernet, generalmajor Eirik Kristoffersen. Her kan alle som kommer delta med spørsmål og kommentarer! Dette møtet finner sted tirsdag 14. august på Tyholmen hotell, store sal, kl. 13.00 til 15.00. Se invitasjon på Facebook og Arendalsuka.no. Kristoffersen har lang og bred erfaring fra Hæren. Han har blant annet ledet Forsvarets spesialkommando og vært nestkommanderende i Forsvarets spesialstyrker. Han har bred erfaring fra operativ virksomhet og er blant annet tildelt Krigskorset med sverd for sin innsats i Afghanistan i 2007 og 2008.

Hvilke planer har han for HV? Er det tyngre våpen, flere soldater, mer trening og et betydelig større budsjett HV ønsker seg i fremtiden? Eller ønsker han et helt nytt HV? Du møter ham hos Norges Forsvarsforening under Arendalsuka. Dette er en mann politikerne bør lytte til, en person med mange friske tanker om HVs utvikling, sier Myraune.

Foto: Forsvaret

Hvis du har mottatt denne meldingen i form av en e-post, er det fordi du står oppført i Norges Forsvarsforenings register. Du kan når som helst melde deg av her eller ved å sende en e-post til foreningspost@forsvarsforeningen.no. I forbindelse med nye personvernregler i EU og EØS, General Data Protection Regulation (GDPR), er vår personvernerklæring oppdatert. Hvis du ikke allerede er registrert, og du ønsker å motta nyheter fra Norges Forsvarsforening, kan du melde deg på her.