Norge forsterker feltsykehuset i Afghanistan

Forsvaret har sendt ekstra personell til Kabul for å støtte det norske sanitetsbidraget. Norge leder driften av feltsykehuset på den internasjonale flyplassen i Kabul

Til Aftenosten har sjefen for det norske feltsykehuset på Kabuls flyplass har tidligere uttalt at han synes det er trist å se utviklingen i Afghanistan, men at de norske styrkene føler seg trygge.

– Sykehuset er avgjørende for den allierte tilbaketrekningen som nå pågår, og er i praksis det eneste medisinske tilbudet, sier forsvarsminister Frank Bakke-Jensen i en melding.

Personellet som ankom Kabul tirsdag kveld skal bistå med blant annet samband og lederstøtte, slik at sykehuspersonellet skal kunne drive med sin primæroppgave, altså den medisinske beredskapen. Totalt har Forsvaret nå et 40-talls personer stasjonert i Kabul.

Norge har tidligere signalisert at vi kan lede feltsykehuset ut dette året. Dette bidraget er etterspurt og høyt verdsatt av det internasjonale samfunnet som har personell i Kabul.

– Det gjøres sammen med våre allierte en fortløpende vurdering av hvor lenge sykehuset skal bli værende. Det har utvilsomt en nøkkelrolle for å sikre medisinsk beredskap for de som er igjen i Kabul, og det er derfor ikke planen å hente dem hjem nå, sier forsvarsminister Frank Bakke-Jensen.

Av |2021-08-18T08:41:53+02:0018. august 2021|Kategorier: Nyheter|

Del denne artikkelen!

Title

Go to Top