Odd Roger Enoksen fra Senterpartiet ble i statsråd i dag utnevnt til ny forsvarsminister etter Frank Bakke Jensen fra Høyre.

Enoksen, som er fra Nordland, var partileder i Senterpartiet fra 1999 til 2003. Han har tidligere vært både kommunalminister og olje- og energiminister. Nå gjør han regjerings-comeback, som forsvarsminister.

– Odd Roger er den eldste og den med mest erfaring fra regjering, sa Støre om andværingen Enoksen da han presenterte den nuye refgjeringen i vandrehallen i Stortinget i dag. Han pekte på at han og Enoksen satt sammen i Stoltenberg-regjeringen fra 2005 til 2007.

Enoksen, som er fra Dverberg i Andøy, får nå ansvaret for å bygge opp Evenes flystasjon og legge ned Andøya flystasjon. Odd Roger Enoksen er i dag øverste leder for Andøya Space. Han fylte nylig 67 år og har vært karakterisert som en joker i fordelingen av posisjoner i Støres nye regjering.


Justisminister Emilie Enger Mehl

Emilie Enger Mehl, også fra Senterppartiet, ble utnevnt til justisminister. Hun er fra Hedmark og har permisjon fra en stilling som advokatfullmektig i Advokatfirmaet Elden.

Statsminister Jonas Gahr Støre omtaler 28-åringen fra Hedmark som en visjonær og handlekraftig politiker. Mehl kommer fra Finnskogen i Åsnes kommune, Hun kom inn på Stortinget som 24-åring og har sittet fire år i utenriks og justiskomiteen.