Rune Andersen blir ny sjef for Forsvarets operative hovedkvarter

Kontreadmiral Rune Andersen ble i dag utnevnt i statsråd til viseadmiral i Sjøforsvaret, og blir beordret i stillingen som sjef for Forsvarets operative hovedkvarter (FOH).

Andersen har lang og variert operativ tjenesteerfaring fra Sjøforsvaret, blant annet som skipssjef på både Hauk- og Skjold-klasse missiltorpedobåt, divisjonssjef i MTB-våpenet og som sjef for MTB treningssenter. Han har også erfaring fra Forsvarsdepartementet og Sjøforsvarsstaben, og var sjef Marinen fra 2018 til 2020.

Kontreadmiral Andersen har siden 2020 vært sjef for Sjøforsvaret.

Andersen selv ser frem til å starte i den nye jobben:

– FOH er det sentrale navet i Forsvarets operative virksomhet og linken til NATO og våre allierte. Jeg ser virkelig frem til å videreføre den viktige jobben som gjøres, og samtidig fortsette utviklingen av hovedkvarteret for å møte den nye sikkerhetssituasjonen og tilpasse oss et NATO i endring, sier Andersen og legger til:

– Sjefsskiftet både på FOH og i Sjøforsvaret ligger noe frem i tid, så inntil videre vil jeg være fullt konsentrert om å lede Sjøforsvaret.

Kontreadmiral Andersen har fire års erfaring fra NATOs maritime hovedkvarter i Northwood i Storbritannia, og i denne perioden var han også deployert som liaisonoffiser til Combined Maritime Forces i Bahrain. Han har høyere utdanning fra Forsvarets stabsskole i Danmark i 2006 og Forsvarets høgskoles sjefskurs høsten 2016.

Andersen overtar jobben som sjef for FOH etter generalløytnant Yngve Odlo som går av for aldersgrensen.

Av |2023-08-25T14:36:00+02:0025. august 2023|Kategorier: Nyheter|

Del denne artikkelen!

Title

Go to Top