Tre nye toppsjefer i Forsvaret

Kongen i statsråd har i dag utnevnt Elisabeth Natvig til viseadmiral og ny sjef for Forsvarsstaben, Louise Kathrine Dedichen til viseadmiral og ny sjef for Militærmisjonen i Brussel og generalmajor Eirik Johan Kristoffersen blir ny sjef for Hæren.Louise Kathrine Dedichen (t.v), Elisabeth Natvig og Eirik Johan Kristoffersen.

Viseadmiral Natvig har bred militær erfaring og har jobbet i flere ulike avdelinger i Forsvaret. Hun har bakgrunn fra Sjøforsvaret. Natvig har blant annet hatt flere lederstillinger innen IKT i Forsvaret, i tillegg til lederstillinger i Forsvarsdepartementet. Hun har siden november 2016 vært sjef for planavdelingen i Forsvarsstaben.

Viseadmiral Dedichen har variert militær karriere. Hun har bakgrunn fra Sjøforsvaret, og har blant annet tjenestegjort ved Militærmisjonen i Brussel tidligere. Dedichen har også erfaring fra Forsvarsdepartementet. Hun har tjenestegjort ved Forsvarets høgskole siden 2006. Først som sjef for Forsvarets stabsskole, før hun i 2008 ble utnevnt til sjef Forsvarets skolesenter, som i dag er Forsvarets høgskole.

Generalmajor Kristoffersen har solid operativ erfaring fra Hæren og Forsvarets spesialstyrker. Han har blant annet tjenestegjort som sjef for Forsvarets spesialkommando, nestkommanderende ved Forsvarets spesialstyrker/stab, og en kortere periode som avdelingssjef ved Forsvarets operative hovedkvarter. Kristoffersen har siden 30. november 2017 vært sjef for Heimevernet.

Av |2019-06-21T14:44:59+02:0021. juni 2019|Kategorier: Nyheter|

Del denne artikkelen!

Title

Go to Top