– Krisen i Ukraina vil forbli uløst så lenge folk og politikere i Europa og andre land ikke gir nødvendig praktisk støtte til Ukrainas uavhengighet – politisk, økonomisk og militært, sa Ukrainas president Petro Porosjenko under sikkerhetskonferansen i München lørdag.

Porosjenko sa også at krisen i hjemlandet vil fortsette med uforminsket styrke dersom ikke landet får politisk, økonomisk og militær hjelp fra sine allierte.

– Vi er en uavhengig nasjon, og vi har rett til å forsvare vårt folk. Vi har vist at vi er ansvarlige, og vi vil ikke bruke forsvarsutstyr til angrep, la han til.

Også NATO-sjef Jens Stoltenberg deltok på konferansen i München. Han hadde et 40 minutter langt møte med Russlands utenriksminister, Sergej Lavrov.

– Vi har svært ulik vurdering av situasjonen, sa Stoltenberg til NTB etter møtet. – De mener at det vi gjør, ikke er berettiget, og jeg mener det er helt feil. Det vi gjør er defensivt, det er rimelig og innenfor alle våre forpliktelser, sa Stoltenberg.

– Lavrov gjentok sine vurderinger, jeg gjentok våre standpunkter. Men det er et poeng å ta det ansikt til ansikt, sa Stoltenberg som fortsatt vil holde den politiske kanalen mot Moskva åpen.

Frankrike har ingen planer om å støtte Ukraina med våpen i deres kamp mot separatistene øst i landet. Dette opplyste forsvarsminister Jean-Yves le Drian etter et møte med Canadas forsvarsminister Rob Nicholson i forrige uke.

– Russlands holdning når det gjelder støtte til de ukrainske separatistene, er ikke akseptabel. Dette står vi fast på, og som følge av dette fortsetter vi med sanksjonene, sa le Drian. – Samtidig må vi på alle mulige måter unngå at denne stadig mer alvorlige konflikten fortsetter, sa han videre.

USA skal den siste tiden ha vurdert å gi den ukrainske regjeringen våpen slik at den greier å forsvare stillingene sine.

Men nå har en av Barack Obamas fremste rådgivere gått ut og sagt at flere våpen ikke er svaret på den ukrainske krisen.

– Vi mener at økonomiske sanksjoner, som nå tærer på den russiske økonomien, er den beste måten å påvirke Russland på, sier nestlederen for USAs nasjonale sikkerhetsråd, Ben Rhodes.